Tekstin koko: [-] [+]

Killan toiminta

"Että miksikö minä kuulun RT-kiltaan? Minua kiinnostaa reipas toiminta mukavassa porukassa. Mielestäni tämä maa on puolustamisen arvoinen," sanoo eräs kiltalainen. " Innostuin jo varusmiesaikana merestä ja rannikosta. Puitteet ovat todella upeat myös perheen kanssa tehtäviä retkiä ajatellen, " vakuuttaa toinen.

" Tokihan armeijassa täytyy olla monenlaisia aselajeja, mutta yhtä en vaihtaisi ja se on rannikkotykistö, joka on erittäin monipuolinen ja nykyaikainen aselaji. Mielestäni on tärkeää säilyttää tuntuma siihen myös varusmiesajan jälkeen ja kertausharjoitusten välillä," kertoo puolestaan kolmas.

Millainen oikein on tämä aselajikilta, joka on jo kolmasti valittu vuoden killaksi ja joka on entisöinyt historiallisesti arvokkaan Kajanuksen saunan sekä Kuivasaaren "Järeän" ja rakentanut parissa vuodessa Järvön saarelle Porkkalan edustalle komean hirsihuvilan rantasaunoineen ja laitureineen?

Suomenlinnan Rannikkotykistökilta oli ensimmäisten järjestöjen joukossa luomassa suuntaviivoja nykyiselle vapaaehtoiselle maanpuolustuskoulutukselle. Nykyisin vapaaehtoiskoulutuksesta huolehtii Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Meripuolustuspiiri. Erityisesti sen Suomenlahden koulutusalueella toimii paljon killan jäseniä.

Kilta toimii yhteistyössä Rannikkoprikaatin Suomenlinnan koulutusalueen Merisotilastoimikunnan kanssa tukemalla lähinnä Suomenlinnan Rannikkorykmentissä palvelevia varusmiehiä.

Kilta on järjestänyt myös lukuisia retkiä ja tutustumiskäyntejä sekä esitelmätilaisuuksia.

Järvön rakennusKiltamajan rakennustalkoot, Järvö