Tekstin koko: [-] [+]

Kohteet

Järvö

Puolustusvoimille kuuluva luonnonkaunis Järvön saari sijaitsee vain kymmenen minuutin venematkan päässä Porkkalanniemestä. Rannikkotykistökillan rakennuttama upea hirsihuvila rantasaunoineen, satamineen sekä grillikatoksineen antavat puitteet yrityksille ja kiltalaisille niin kokous-, sauna-, kuin virkistyskäyttöönkin. Luonnonkaunis saari ja ympärillä avautuva merialue tarjoavat rikkaan ja monitahoisen elämyksen vaikka suuremmallekin porukalle.

Kuivasaari

Helsingin edustalla sijaitsee tykeistään kuulu Kuivasaari, jonka 12 tuuman kaksoistykkitornin kaltaisia nähtävyyksiä koko maailmassa on jäljellä enää muutama. Kaksoistorni on entisöity, ja suurina juhlapäivinä sillä on kajautettu ilmaan järeitä kunnialaukauksia. Linnakkeen nykyaikaisen asejärjestelmän lisäksi sinne on kerätty erilaisia ja eri aikakausia edustavien tykkien ulkoilmamuseo, johon tutustuminen on mahdollista. Asiasta antaa lisätietoa Kuivasaaren isäntä Mikko Lahtinen. Kuivasaari on puolustusvoimien alue ja saarella käyntiin tarvitaan asianmukainen lupa.

Kajanuksen graniittinen rantasauna

Säveltäjämestari Robert Kajanuksen 1900-luvun vaihteessa rakennuttama todella näyttävä rantasauna sijaitsee aivan Upinniemen eteläisimmässä kärjessä, vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Rakennus on entisöity, ja se sopii erityisesti hallitusten ja johtoryhmien sauna- ja kokouspaikaksi. Sauna upeine muureineen sekä uljaine torneineen tekee kokouksesta kuin kokouksesta mieleenpainuvan. Tälläistä kulttuurihistoriallisesti arvokasta harvinaisuutta et muualta löydä. Paikan sotilaallinen luonne sanelee kuitenkin rajoituksen: kaikkien osallistujien on oltava Suomen kansalaisia.

 

Ahven

Kilta osti keväällä 2007 Ahven-5 veneen merivoimilta.

Kilta sai käyttöönsä 2014 MS Kuivasaari aluksen.

Panssarilevy12" tykin koeammunnan tulos, Kuivasaari